Versandkostenfrei ab 45,00 €

Wissensbasis

Medicinale Paddenstoelen en hun Werking

Medicinale Paddenstoelen en hun Werking

De Kracht van Medicinale Paddenstoelen

Heb jij al kennisgemaakt met de voordelen van medicinale paddenstoelen? Het gebruik van paddenstoelen, schimmels en zwammen als behandelmethode behoort tot de oudste natuurlijke geneeswijzen ter wereld. De toepassing ervan is al eeuwenlang bekend binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde en Ayurveda, evenals bij de oude Romeinen en Egyptenaren. Zij wisten al duizenden jaren geleden hoe ze deze paddenstoelen konden inzetten om zowel lichaam als geest te versterken.

Tegenwoordig zijn medicinale paddenstoelen ook in het Westen populair vanwege hun bijzondere eigenschappen. Dit staat bekend als mycotherapie: het gebruik van paddenstoelenextracten om de gezondheid...


Oerjongens en Tallow Cosmetics

Oerjongens en Tallow Cosmetics

in 2023 zijn wij een samenwerking aangegaan met Tallow Cosmetics. Een zeer gaaf merk dat naadloos aansluit met de princiepes van de Oerjongens. Wil je meer over het merk te weten komen? Lees dan onderstaande blog. Veel leesplezier. 

Check het assortiment


Tallow Cosmetics en haar plaats op de wereld

Laten we even stilstaan om ons te herinneren waar onze bronnen vandaan komen en wat duurzame huidverzorging echt betekent. Want als we gezond willen zijn, moeten we zorgen voor onze omgeving. Met andere woorden, we moeten verantwoordelijkheid nemen.

De volgende punten vormen de basis voor het bereiken van lage verbruikswaarden in combinatie...


Sind Kosmetika sicher genug?

Sind Kosmetika sicher genug?

Sind Kosmetika sicher genug?

Oft wird argumentiert, dass die Belastung durch schädliche Chemikalien aus Pflegeprodukten begrenzt sei, da in diesen Produkten in der Regel geringe Dosen verwendet würden.

Was uns am meisten Sorgen bereitet, ist die kumulative tägliche Belastung! Die meisten Verbraucher verwenden mehrere Pflegeprodukte pro Tag. Basierend auf einer Studie von Tegengif.nl wurde eine Schätzung der täglichen Exposition eines Durchschnittsverbrauchers erstellt. Durch die Verwendung von Produkten wie Shampoo, Körperlotion, Deodorant, Lippenbalsam, Handseife und Handcreme kann jemand an einem Tag mit bis zu 23 hormonstörenden Substanzen in Kontakt kommen.

...


Antioxidanten: een goede vorm van zonbescherming

Antioxidanten: een goede vorm van zonbescherming

Het belang van zonlicht en de invloed op je huid

Jouw huid weerspiegelt jouw gezondheid. In dit artikel lichten we een klein element uit wat ervoor zorgt dat jij minder snel zult verbranden en verantwoorder van de zon kunt genieten.


De kracht van slaap....

De kracht van slaap....

Slaap beter - Wat is slaap en hoe verbeter ik het?

Wat is slaap?

Tijdens de slaap herstelt het lichaam zich en vernieuwt het zichzelf. Daarnaast orden belangrijke functies ondersteund, zoals het geheugen, stemming en concentratie. Ook werkt het positief op het immuunsysteem. Een goede nachtrust is essentieel voor het behoud van een goede gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Een gebrek aan slaap kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen zoals vermoeidheid, prikkelbaarheid, concentratieproblemen, een verminderde werking van het immuunsysteem en een verhoogd risico op chronische ziekten zoals diabetes, hartziekten en obesitas. Daarom is het belangrijk om voldoende...