Versandkostenfrei ab 45,00 €

Oerjongens en Tallow Cosmetics

in 2023 zijn wij een samenwerking aangegaan met Tallow Cosmetics. Een zeer gaaf merk dat naadloos aansluit met de princiepes van de Oerjongens. Wil je meer over het merk te weten komen? Lees dan onderstaande blog. Veel leesplezier. 

Check het assortiment


Tallow Cosmetics en haar plaats op de wereld

Laten we even stilstaan om ons te herinneren waar onze bronnen vandaan komen en wat duurzame huidverzorging echt betekent. Want als we gezond willen zijn, moeten we zorgen voor onze omgeving. Met andere woorden, we moeten verantwoordelijkheid nemen.

De volgende punten vormen de basis voor het bereiken van lage verbruikswaarden in combinatie met uitstekende prestaties voor de lange termijn.

Regeneratieve en biologische landbouw

Mooie dingen schreeuwen niet om aandacht maar pronken in haar eenvoud. De manier om biodiversiteit, onze bodem, de voedingsstoffen en het milieu te respecteren, is om terug te gaan naar vormen van landbouw en methoden die voorgaande generaties gebruikten. Er was sprake van tijdloze connectie met de omgeving. Zo roteerden de gewassen over verschillende gebieden en vormden dit tot een gezonde en efficiënte cyclus. Dit hield de bodem vol biodiversiteit + voedingsstoffen en werden er dieren mee gevoed.

De bodem heeft een verscheidenheid aan voedingsstoffen en bacteriën nodig om te gedijen. Vanwege de industrialisatie is de bedrijvigheid anders omgegaan met landbouw. Door de velen plantages, kassen, pesticides, raffinaderijen en massa productie, is er weinig respect voor het milieu maar krijgt het wel de bekende schreeuwende labels als: cruelty free, plant-based, vegan etc.

Regeneratieve landbouw is anders en een must voor duurzame huidverzorging. Het waardeert de lange termijn gezondheid van de bodem en het land boven massaproductie. Het verbindt ons opnieuw met de aarde op een manier zoals dat van nature hoort. Het helpt ons te beseffen hoe ons ecosysteem functioneert. Het brengt waarde, eer en intentie terug naar de ingrediënten die worden ingekocht.

De natuur moet haar gang gaan om te kunnen produceren:

 • Geen of minimale bodembewerking om erosie te voorkomen en de gezondheid van de bodem te verbeteren
 • Gewasrotatie en inachtneming van bedekking
 • Meer diversiteit in planten en gewassen
 • Integratie van dieren, beheerde begrazing en beweiding
 • Toepassing van compost in plaats van kunstmest

Resultaat:

 • Verbetering van de bodemgezondheid om door te kunnen geven aan de volgende generatie
 • Een gebalanceerde biodiversiteit en verbetering van het ecosysteem als geheel
 • Een verhoogde opslag van koolstof in de boden
 • Een humane behandeling van vee en landarbeiders
 • Verhoogde zuiverheid en eigenschappen van ingrediënten

Dit is hoe we regeneratieve landbouw en duurzaamheid ondersteunen via onze inkoop:

 • Wij kiezen voor Tallow waarbij de dieren op humane wijze worden gehouden: in de natuur. De Tallow op dierlijke basis volgt een neus-tot-staart principe waarbij elk deel van het dier een doel krijgt in de regeneratieve en ethische landbouw.
 • Onze essentiële oliën komen van kleinschalige biologische boerderijen.
 • Onze pure en biologische jojoba, bijenwas en olijfolie komen van een duurzame leverancier. Daarbij gebruiken wij altijd de eerste pers kwaliteit. Dat wil zeggen dat het tevens vrij is van chemische extracten of oplosmiddelen die het milieu kunnen beschadigen.
 • Onze arrowrootpoeder, bentoniet klei en kokos zijn biologisch en komen van een bedrijf met 100% zonne-energie, waardoor we energie + brandstof besparen.

Bomen planten

De vraag naar plantaardige oliën, bijvoorbeeld canola-zonnebloem- en palmolie groeit wereldwijd enorm. Deze gewassen behoren tot de meest milieu verwoestende ter wereld: Er wordt meer land gebruikt voor de teelt en plantages van plantaardige oliegewassen, dan voor alle gras gevoerde runderen, fruitsoorten en groenten zijn.

Bomen zijn van onschatbare waarde. Bomen geven zuurstof af, creëren habitat voor veel planten- en diersoorten op aarde, beschermen de bodem en verbeteren de waterkwaliteit.

Tallow Cosmetics werkt samen met Tree-nation, een organisatie die zich inzet voor het herstel van bossen door lokale dorpelingen in dienst te nemen om elk jaar miljoenen bomen te planten. De bomen worden geplant in het amazonegebied Afrika, Azië of Zuid-Amerika.

Duurzaamheid & verpakking: een gebalanceerd concept.

Zoals we bewust omgaan met al onze formules gaan we ook bewust om met de laatste stap: Verpakking. Tallow Cosmetics streeft ernaar milieuvriendelijke materialen in te kopen. De potjes zijn van duurzaam glas en het gebruik van plastic wordt tot een minimum beperkt. Alle kartonnen materialen zijn recyclebaar. Kortom, alle gebruikte materialen zijn gemakkelijk recycleerbaar en wij houden de volgende aspecten aan ter verduurzaming:

 • Minimaal plastic
 • Recyclebare glazen verpakkingen
 • Plasticvrije verzending

Als we goed voor de natuur zorgen, zorgt de natuur goed voor ons.

Samen maken we een positieve verandering voor onze planeet en tegelijkertijd onze gezondheid.

Check het assortiment