Gratis verzending vanaf €55 in NL & BE vanaf €65 - Alles uit voorraad geleverd binnen 1-3 werkdagen

6 redenen voor whitenoise

Wat is White noise?
White noise is een type geluid dat alle geluidsfrequenties bevat die het menselijk gehoor kan waarnemen.

White noise wordt gecreëerd door al deze verschillende frequenties samen te voegen. Het heeft hierdoor een kalmerend effect op het brein en zenuwen, doordat het geluid van buitenaf blokkeert.

 1. Het zorgt voor een avondritueel
  Mensen die lijden aan slapeloosheid weten als geen ander dat een avond- en slaaproutine belangrijk is. Zo'n routine is voor iedereen verschillend. Je kunt hierbij denken aan activeiten zoals lezen, mediteren, een kop thee drinken of luisteren naar muziek.
  Probeer meer actieve activiteiten als sporten te beperken in de laatste uren voor het slapen.

 2. Gebruik geluid als een signaal
  Het spelen van white noise in de slaapkamer kan dit gevoel van routine versterken en je brein laten weten dat het tijd is te gaan slapen.
  White noise is hiervoor het signaal.

 3. Houdt de kamer stil
  White noise wordt gecreëerd door verschillende frequenties samen te voegen. Het heeft hierdoor een kalmerend effect op het brein en zenuwen, doordat het geluid van buitenaf blokkeert. 
  Het is niet het dichtslaan van de deur, of de blaffende hond, die je wakker maakt. Het verschil in geluid zorgt ervoor dat je wakker wordt. Een white noise apparaat maskeert het geluid en zorgt ervoor dat je minder vaak wakker wordt. Dit zorgt voor een verbeterde slaapkwaliteit.

 4. Traint ons brein om te relaxen
  Voor veel van ons is de grootste reden van slapeloosheid de gedachten die maar niet lijken te stoppen, hoe kunnen we relaxen als er honderden zaken op ons to do lijstje staan?
  White noise kan helpen door een geluid te hebben om naar te luisteren en op te focussen.

 5. Laat je in slaap blijven
  De lawaaierige buren hebben geen kans meer als je een whitenoise apparaat gebruikt. Vaak heb je niet eens door hoe vaak je per nacht wakker wordt. Het wakker worden verstoort je slaap stages. Waardoor je te weinig tijd doorbrengt in REM en diepe slaap.

 6. Voor mensen met tinnitus
  Tinnitus is een aandoening waarbij mensen gezoem en geringel horen in de oren. Tussen de 10 en 15% van de Nederlandse bevolking heeft hier last van. Tinnitus is vooral aanwezig als het stil is inde ruimte. Whitenoise bij deze mensen kunnen helpen bij het studeren of om te slapen.


Blijf krachtig
De Oerjongens