Gratis verzending vanaf €55 in NL & BE vanaf €65 - Alles uit voorraad geleverd binnen 1-3 werkdagen

Chaga - Oerjongens

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de Chaga paddenstoel. Leer meer over de werking van Chaga en ontdek eventuele bijwerkingen. 

Foodsporen Chaga bij de Oerjongens

Wat houdt de Chaga paddenstoel precies in?

De Chaga paddenstoel is een specifiek type paddenstoel dat voornamelijk groeit op de scheuren van berkenbomen in koude klimaten, zoals die van Scandinavië, Siberië, Canada en Alaska.

Chaga is niet een paddenstoel zoals je hem denkt te kennen, namelijk met een steeltje en hoedje. Chaga is een zogenaamd sclerotium welke ontzettend hard is. 

In het Nederlands wordt de paddenstoel Berkenweerschijnzwam genoemd, in het Engels Chaga mushroom en in het Latijn Inonotus obliquus. Al eeuwenlang wordt Chaga gebruikt als traditioneel medicijn in Scandinavië, voornamelijk om het immuunsysteem te stimuleren en de algemene gezondheid te bevorderen.

Chaga is een laagcalorische voedingsbron, rijk aan vezels en boordevol antioxidanten. Bovendien heeft Chaga waarschijnlijk de hoogste ORAC-waarde van alle plantaardige voeding ter wereld. (Meer over ORAC later op deze pagina.)

Waar is Chaga goed voor?

Chaga bevat een breed scala aan werkzame stoffen, zoals antioxidanten, vitaminen, mineralen, fenolen en enzymen die effectief zijn in de vorm van thee en tincturen.

Deze werkzame stoffen geven Chaga Mushroom een zeer hoge ORAC-score (oxygen radical absorbance capacity) en bevat veel SOD (superoxide dismutase). Het gebruik van Chaga Mushroom wordt ook steeds populairder in de wetenschap vanwege de brede inzetbaarheid en ondersteuning die het biedt.

Chaga Mushroom bevat ook beta-glucan-rijke polysacchariden en andere actieve verbindingen zoals betulinic zuur, die kunnen bijdragen aan verschillende voordelen voor de gezondheid.

Wat betekend ORAC waarde?

De afkorting ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity (capaciteit om zuurstofradicalen te absorberen). Het is een maatstaf voor het vermogen van antioxidanten om vrije radicalenactiviteit en de daarmee gepaard gaande schade te neutraliseren. Antioxidanten zijn belangrijk omdat ze helpen het lichaam te beschermen tegen schade door vrije radicalen die kunnen leiden tot gezondheidsproblemen. Zoals eerder vermeld, heeft Chaga Mushroom waarschijnlijk de hoogste ORAC-waarde van alle plantaardige en voedingsmiddelen ter wereld.

Heeft Chaga bijwerkingen?

Chaga heeft geen bekende bijwerkingen of nadelen en wordt over het algemeen als zeer veilig beschouwd. Het is echter mogelijk dat sommige mensen gevoelig zijn voor hogere doseringen en daarbij milde darmklachten ervaren. Dit is echter zeer zeldzaam.

Over het productieproces:

Om de talloze gezonde stoffen uit Chaga voor jou beschikbaar te maken gebruikt de (Nederlandse) producent Foodsporen een high-tech, 3-voudige extractieprodcedure. Onderdeel van deze procedure is een ultrasone-geluidsfrequentie extractietechniek. Hierdoor is het volledige spectrum van vitale stoffen uit de Chaga aanwezig in de extracten van Foodsporen. Iedere plantaardige capsule is rijkelijk gevuld met uiterst geconcentreerd paddenstoelenextract van de Chaga paddenstoel.

Vanwege het unieke productieproces bevatten deze Chaga paddenstoelen extract capsules bevatten maar liefst 30% polysachariden!

Foodsporen Chaga bij de Oerjongens

paddenstoelen assortiment