Gratis verzending vanaf €55 in NL & BE vanaf €65 - Alles uit voorraad geleverd binnen 1-3 werkdagen

Lion's Mane -Oerjongens

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over Lion's Mane, de meest populaire paddenstoel voor een betere hersengezondheid.

Foodsporen lions mane bij de Oerjongens

Hier leer je over de werking, ervaringen en mogelijke bijwerkingen van dit supplement. Als je meer wilt weten over wat Lion's Mane precies is, waarom mensen het als supplement nemen en of het ook voor jou voordelen kan hebben, dan is deze pagina een must-read.

Lion's Mane (Hericium erinaceus), ook wel 'berg priester' in Japan genoemd, wordt al een lange tijd gebruikt als algemeen herstellend en ondersteunend voor de functies van de geest. Het is een bewezen neuroprotectant die ook de hersenfunctie kan verbeteren, angst en depressie kan bestrijden en zelfs neurogenese (het aanmaken van nieuwe hersencellen) kan bevorderen.

De paddenstoel heeft een opmerkelijke vorm dat doet denken aan het prachtige en imposante bos manen van een gezonde mannetjesleeuw. Lion's Mane is één van de enige adaptogene paddestoelen. Het heeft als adaptogeen een regulerende werking bij en na een stressrespons voor de hersenen*. Daarnaast ondersteunt Lion's Mane de lichaamseigen groeifunctie NGF (nerve growth factor), wat kan bijdragen aan het behoud van een gezonde hersenfunctie.

Toepassingen van Lion's mane:

Is goed voor de hersenen*
Ondersteunt het leervermogen*
Draagt bij de concentratie*
Effectief adaptogeen*

Lion's Mane kopen?

Zijn er bijwerkingen bekend van Lion's Mane?

Er zijn weinig bijwerkingen bekend van Lion’s Mane. Mensen die bijwerkingen van deze krachtige paddenstoelen ervaren, moeten uiteraard stoppen met het gebruik. Indien je medicijnen gebruikt, is het altijd verstandig om je arts te raadplegen alvorens voedingssupplementen toe te voegen.

NGF, Nerve Growth Factor, wat is dat nu precies?

NGF, ook bekend als nerve growth factor, is een neurotrofine die nodig is voor het overleven van zenuwcellen. In tegenstelling tot sommige andere neurotrofines, blijft NGF ook na de ontwikkeling van de hersenen van essentieel belang. Het probleem is echter dat NGF moeilijk door de bloed-hersenbarrière kan komen, waardoor het lastig is om een supplement te ontwikkelen dat direct NGF naar de hersenen kan sturen. Gelukkig kan Lion's Mane hierbij helpen. Door de aanwezigheid van Ericenones en Ericacines, kan Lion's Mane de natuurlijke productie van NGF in het lichaam stimuleren, waardoor het gewenste effect kan worden bereikt.

Foodsporen lions mane bij de Oerjongens

 lions mane assortiment