Gratis verzending vanaf €55 in NL & BE vanaf €65 - Alles uit voorraad geleverd binnen 1-3 werkdagen

Wat zegt de wetenschap over dit vergeten medicijn?

Het woord zegt het al, aarden betekent niets meer dan in contact staan met de aarde. Zo simpel en toch doen we het nog steeds zo weinig!

Aarden of earthing is een onderwerp dat volgens ons onderschat wordt. Desondanks zijn er veel wetenschappelijke studies over de voordelen van aarden. Wij gaan hier graag dieper op in!

Het meest recente wetenschappelijke onderzoek heeft de verbanden onderzocht tussen aarding en ontstekingen, hart- en vaatziekten, spierbeschadiging, chronische pijn en stemming.

De centrale theorie van deze overzichtsstudie is dat aarding de levende matrix beïnvloedt en een centrale rol speelt in de communicatie tussen levende cellen.

De matrix is een netwerk van weefsels en stoffen die als een ondersteunend systeem fungeren voor levende cellen en het immuunsysteem.

Studies tonen aan dat door aarden de natuurlijke afweer van het lichaam kan worden versterkt en worden hersteld. Verder wetenschappelijk onderzoek versterkt deze theorie. 

Cardiovasculaire voordelen

In een kleine studie over de effecten van aarden en vasculaire gezondheid werden tien gezonde deelnemers geaard door middel van pleisters op hun handpalmen en voetzolen.

Voor en na het aarden werden bloedmetingen uitgevoerd om eventuele veranderingen in de vloeibaarheid van rode bloedcellen te onderzoeken. Deze spelen een belangrijke rol bij de gezondheid van het hart. De resultaten toonden aan dat er een significante daling was in de samenklontering van rode bloedcellen na het aarden, wat wijst op voordelen voor de cardiovasculaire gezondheid.

Pijn en spierbeschadiging

Een iets groter onderzoek onderzocht de rol van aarden bij spierbeschadiging na het sporten. De resultaten lieten zien dat deelnemers die aarden significant minder spierbeschadiging hadden en een vermindering van pijn en ontsteking. Deze bevindingen suggereren dat aarding mogelijk kan bijdragen aan snellere en efficiëntere spierherstel na het sporten.

Onderzoekers bepaalden creatinekinase, het aantal witte bloedcellen en pijnniveaus voor en na aarden. Ze gebruikten zowel aardingspleisters als -matten.

Bloedtesten lieten zien dat aarden de spierbeschadiging en pijn bij deelnemers verminderde, wat suggereert dat aarden het genezingsproces kan beïnvloeden.

Dit onderzoek wordt ondersteund door een recent onderzoek naar aarding voor pijnvermindering en stemmingsverbetering. Zestien massagetherapeuten wisselden af ​​tussen periodes van aarden en niet aarden.

Voor de aardingstherapie hadden deelnemers vaak fysieke stress, emotionele spanning en pijn door hun veeleisende werk. Na de behandeling verminderden pijn, stress, depressie en vermoeidheid bij hen.

Waarom aarden?

Niet al deze claims kunnen volledig wetenschappelijk worden onderbouwd, maar mensen hebben echter verbetering gemeld voor aandoeningen als:

Chronische vermoeidheid

In de studie bij massagetherapeuten melden velen een afname van hun vermoeidheidsniveau na vier weken behandeling met aardingsmatten.

Chronische pijn

De studie over aarding en herstel na inspanning toonde aan dat deelnemers met aardingspleisters lagere niveaus van pijn rapporteerden.

Angst en depressie

In een kleine studie werd aangetoond dat zelfs één uur aardingstherapie per dag de stemming aanzienlijk kan verbeteren.

Slaapproblemen

Massagetherapeuten rapporteerden ook verbetering van slaapduur en afname van slaapstoornissen door aardingstherapie.

Hart-en vaatziekte

Resultaten van één behandelingsstudie ontdekte dat langdurig aardingstherapie hielp bij het verlagen van de bloeddruk bij deelnemers met hoge bloeddruk.

Blijf krachtig
De Oerjongens

aarden assortiment