Gratis verzending vanaf €55 in NL & BE vanaf €65 - Alles uit voorraad geleverd binnen 1-3 werkdagen

Kennisbank — gezondheid

Oerjongens en Tallow Cosmetics

Oerjongens en Tallow Cosmetics

in 2023 zijn wij een samenwerking aangegaan met Tallow Cosmetics. Een zeer gaaf merk dat naadloos aansluit met de princiepes van de Oerjongens. Wil je meer over het merk te weten komen? Lees dan onderstaande blog. Veel leesplezier. 

Check het assortiment


Tallow Cosmetics en haar plaats op de wereld

Laten we even stilstaan om ons te herinneren waar onze bronnen vandaan komen en wat duurzame huidverzorging echt betekent. Want als we gezond willen zijn, moeten we zorgen voor onze omgeving. Met andere woorden, we moeten verantwoordelijkheid nemen.

De volgende punten vormen de basis voor het bereiken van lage verbruikswaarden in combinatie...


Is cosmetica veilig genoeg?

Is cosmetica veilig genoeg?

Is cosmetica veilig genoeg?

Vaak wordt het argument aangevoerd dat blootstelling aan schadelijke chemische stoffen vanuit verzorgingsproducten beperkt is, omdat in deze producten over het algemeen lage doseringen worden gebruikt.

Wat ons het meest zorgen baart, is de cumulatieve dagelijkse blootstelling! De meeste consumenten gebruiken namelijk meerdere verzorgingsproducten per dag. Op basis van een onderzoek van tegengif.nl is een inschatting gemaakt van de dagelijkse blootstelling van een gemiddelde consument. Met het gebruik van producten zoals shampoo, bodylotion, deodorant, lippenbalsem, handzeep en handcrème, kan iemand op één dag in aanraking komen met maar liefst 23 hormoonverstorende stoffen.

...


Antioxidanten: een goede vorm van zonbescherming

Antioxidanten: een goede vorm van zonbescherming

Het belang van zonlicht en de invloed op je huid

Jouw huid weerspiegelt jouw gezondheid. In dit artikel lichten we een klein element uit wat ervoor zorgt dat jij minder snel zult verbranden en verantwoorder van de zon kunt genieten.


Cupido zijn geheime wapen: de verborgen krachten van pure cacao

Cupido zijn geheime wapen: de verborgen krachten van pure cacao

Cacao ceremonies worden al eeuwen beschouwd als ultieme hart-opener. Cacao zit vol met vitaminen en mineralen en verhoogt de bloedtoevoer naar de hersenen. Dit versterkt bewustzijn en concentratie.

Voedsel van de goden?

Cacaobonen zijn de zaden van de Theobroma Cacao boom. Dit betekent "voedsel van de goden" (theo = god en broma = voedsel). Het is één van de meest complexe voedselbronnen. Hoewel cacao nog steeds enkele mysteries bevat, laat onderzoek veel gezondheidsvoordelen en positieve neurocognitieve effecten zien.

Rauwe cacao

De meeste gezonde effecten van cacao zijn aanwezig in zijn pure vorm. Vermijd...


Wat zegt de wetenschap over dit vergeten medicijn?

Wat zegt de wetenschap over dit vergeten medicijn?

Het woord zegt het al, aarden betekent niets meer dan in contact staan met de aarde. Zo simpel en toch doen we het nog steeds zo weinig!

Aarden of earthing is een onderwerp dat volgens ons onderschat wordt. Desondanks zijn er veel wetenschappelijke studies over de voordelen van aarden. Wij gaan hier graag dieper op in!

Het meest recente wetenschappelijke onderzoek heeft de verbanden onderzocht tussen aarding en ontstekingen, hart- en vaatziekten, spierbeschadiging, chronische pijn en stemming.

De centrale theorie van deze overzichtsstudie is...